С позицията си Илиян Тодоров предизвика гневни реакции в социалните медии

Остър коментар на областния управител на София-област за протестиращите предизвика гневни реакции в социалните мрежи. Във Facebook профила си Илиян Тодоров нарича хората, които блокираха бул. „Ситняково” „изроди” и „алкохолизирана тълпа”.

Това става няколко дни, след като пред румънското посолство беше изпочупен автомобилът на зъболекарката Елена Мицева, която опита да премине през блокадата.

Протестиращите блокираха майка с деца пред румънското посолство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пред NOVA областният управител поясни, че написаното от него в социалната мрежа било в лично качество и се е изказал не като политик, а като гражданин и баща.

Квалификациите пък не се отнасяли за всички протестиращи, а само за хората, участвали в инцидента. Илиян Тодоров стана областен управител от квотата на „Атака”, но през зимата обяви, че напуска партията.

Задържаните на "Ситняково" - на свобода срещу 500 лв. гаранция

„Аз го написах и не знам защо това разгневи някого. За мен е абсолютно неприемливо да бъдат тормозени невръстни деца, да бъде изпочупена чужда собственост заради някакви политически възгледи. Никой на никого не пречи да протестира, но не по този начин на крайности, защото жертва станаха две невръстни българчета. И ако това мое мнение разгневява някого, аз много съжалявам, но може би трябва да остане и нещо човешко в нас. Аз не познавам майката, но тя не е нарушила нито един закон”, заяви Илиян Тодоров.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.