Той все още е в кома

Алексей Навални беше настанен в болница в Берлин. Руският опозиционер продължава да е в тежко състояние, след като колабира по време на полет от северния руски град Томск до Москва.

 

Самолетът с Алексей Навални излетя за Германия (СНИМКИ)

Преместването му в Германия стана в рано тази сутрин, със специално изпратен медицински самолет. Разходите по преместването му пое неправителствена организация, базирана в Берлин. Нейният основател каза, че Навални продължава да е в много тежко състояние. Близките и роднините му твърдят, че е бил отровен. Те обвиняват властите в  Русия, че се опитват да прикрият престъпление срещу него. Руските лекари отхвърлиха версията за отравяне. а германските специалисти казаха, че провеждат тестове и ще излязат с официално становище по-късно.

Не са открити отрови в организма на Навални

"Очевидно е, че нещо ужасно му се е случило. Имаше някакви глупави обяснения за кръвното му налягане. Това разбира се са пълни тъпотии. Той е здрав, силен човек в отлична форма. В денят преди нападението плуваше в реката. А сега лекарите казват, че ако не е било извънредното кацане в Омск, нямаше да оцелее. Това не е свързано с надмосрската височина или кръвното налягане. Беше направен опит да го убият”, каза  Яка Бизил, основател на фондация "Синема фор пийс".

Въздушна линейка транспортира Навални в Германия

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.