Той заяви, че президентските избори през ноември "са най-важните в историята"

Настоящият президент Доналд Тръмп беше официално номиниран в понеделник от републиканците за техен кандидат за втори мандат за поста на ноемврийските президентските избори в САЩ.

Гласуването щат по щат се състоя в Шарлот, Северна Каролина, по време на започващата днес Републиканска национала конвенция, който включва 336 делегати, представляващи 50 щата, пет територии и Вашингтон.

Джо Байдън прие номинацията за кандидат за президент на САЩ

След номинацията президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че президентските избори през ноември "са най-важните в историята на страната ни".

Говорейки на Републиканската национална конвенция, Тръмп на пръв поглед шеговито отбелязва, че за да "подлудят" демократите, републиканците трябва да скандират "още 12 години", вместо "още четири години", визирайки очаквания негов втори мандат в Белия дом.

 

 

Републиканците трябва да бъде "внимателни" по време на тези избори, предупреди той, твърдейки, че демократите са били хванати "да шпионират" при неговата капания през 2016 година.

В речта си след номинацията Доналд Тръмп заяви, че демократите "използват Covid-19, за да откраднат изборите от републиканците", като добави, че единственият начин техният кандидат за президент Джо Байдън да го победи е да "се проведат фалшиви избори".

Той допълни, че демократите "нямат ентусиазъм по отношения на техния кандидат, тъй като не харесват Байдън".

Обама с остра критика към Тръмп (ВИДЕО)

Уверен в спечелването на изборите, президентът заяви, че американските граждани "обикновено виждат анкети“, които имат за цел да ги подведат и да ги накарат да повярват, че Байдън изпреварва Тръмп в президентската надпревара в САЩ през 2020 г.

Президентът Доналд Тръмп заяви в понеделник, че ще поиска списък на потенциалните кандидати за върховен съд от своя опонент Джо Байдън, тъй като той беше официално номиниран от GOP за кандидат на партията на изборите през ноември.

Тръмп също така каза, че ще представи свой собствен списък на бъдещите съдии в "следващите няколко седмици", отбелязвайки, че "радикалната левица" ще направи свой собствен списък от името на Байдън, който ще отбележи "смъртта" на американската мечта.

В началото на днешното събитие Майк Пенс също беше единодушно номиниран отново да заеме поста на вицепрезидент.

Тръмп към Мишел Обама: Никога нямаше да съм в Белия дом, ако не беше вашият съпруг

Изказвайки се след номинацията, вицепрезидентът на САЩ Пенс заяви, че страната се нуждае от "още четири години" с президента Доналд Тръмп в Белия дом.

Той подчерта, че втори мандат на Тръмп означава "повече работни места, повече съдии", подкрепа за армията и полицията, добавяйки, че "ще бъдат необходими още четири години, за да се пресуши политическото "блато" във Вашингтон".

Вицепрезидентът също така призова републиканците да гласуват не само за преизбиране на Тръмп, но и за запазване на мнозинството в Сената, за връщане на републиканското мнозинство в Камарата на представителите и "за превръщането на лидера на малцинството в Камарата, Кевин Маккарти в неин председател".

"Ще направим Америка велика отново и отново", заключи той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.