Тя бе отправена по време на Конференцията на Демократите

Доналд Тръмп е напълно непригоден за поста президент. Това беше определението на предишния държавен глава Барак Обама. Той държа реч на Конференцията на Демократите. Обама каза, че гласуването за бившия му вицепрезидент Джо Байдън на изборите наесен е решаващо за оцеляването на американската демокрация.

ОФИЦИАЛНО: Джо Байдън е кандидатът на Демократите за президент на САЩ

Това е най-острата критика на Обама към Тръмп. Досега бившият президент стоеше настрани и не коментираше действията на следващия, каквото поведение се очаква от заемалите поста.

„Надявах се, че в името на страната, Доналд Тръмп може да покаже някакъв интерес към това да вземе длъжността насериозно; че може да усети тежестта, която носи този пост и да открие част от преклонението пред демокрацията, която е поверена в ръцете му. Той обаче така и не го направи”, каза Обама.

Тръмп към Мишел Обама: Никога нямаше да съм в Белия дом, ако не беше вашият съпруг

„За близо четири години, той не показа никакъв интерес да положи необходимия труд. Не показа интерес да намери допирните точки между  различните американци. Той не използва страхотната власт, която дава този пост за друго, освен да помогне на себе си и своите приятели. Той третира президентството като още едно реалити шоу, което да използва, за да се сдобие с вниманието, което толкова му харесва", допълни той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.