Коментарът дойде в отговор на остро изказване на съпругата на бившият американски президент Барак Обама

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи гневен коментар към съпругата на Барак Обама - Мишел. Той бе породен от нейно изказване на конвенцията на Демократическата партия.

Там тя обрисува Тръмп като нещастен, разделящ обществото лидер, който не се е съобразил с предизвикателството на пандемията COVID-19 и масовите икономически провали.

Започна виртуалният Конгрес на Демократическата партия в САЩ

Тръмп изчака до вторник сутринта, за да отговори нашироко, като също атакува предшественика си Барак Обама и Байдън, който изпълняваше функциите на вицепрезидент на Обама в продължение на два мандата.

"Някой да обясни на @MichelleObama, че Доналд Дж. Тръмп нямаше да е тук, в красивия Бял дом, ако не беше работата, извършена от вашия съпруг, Барак Обама", написа Тръмп.

Тръмп, който управляваше силната американска икономика до блокирането заради коронавируса, прати милиони в безработица, повтаряйки уверения, че ситуацията бързо се подобрява.

Тръмп: САЩ ще станат "скучна социалистическа страна" при победа на Байдън

"Моята администрация и аз изградихме най-голямата икономика в историята, в сравнение с която и да е държава, изключихме я, спасихме милиони животи и сега изграждам още по-голяма икономика, отколкото беше преди. Работната сила се развива, NASDAQ вече е на рекордно високо ниво, останалото ще последва. Седнете и гледайте!", написа още Тръмп.

Анкети показват, че Байдън води в надпреварата за изборите на 3 ноември. Републиканците ще имат своя конвенция да номинират Тръмп за втори мандат следващата седмица.

Почина братът на Доналд Тръмп

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.