На него Джо Байдън официално ще бъде номиниран за кандидат-президент

Започна виртуален Конгрес на Демократите в САЩ. На него Джо Байдън официално ще бъде номиниран за кандидат-президент на изборите, които ще се проведат през ноември. 

Часове преди началото на Конгреса допитване показа, че Байдън води пред Доналд Тръмп с 12%.

Още в първия ден на Конгреса подкрепа за демократа изразиха бивши негови опоненти и видни демократи, като Мишел Обама и Бърни Сандърс.

"Познавам Джо, той е дълбоко почтен човек, воден от вярата. Той беше страхотен вицепрезидент. Знае какво трябва да направи, за да спаси икономиката, да победи пандемията и да води страната ни", категорична бе Обама.

"Изправени сме пред най-тежката здравна криза от 100 години насам и най-големия икономически срив след Голямата депресия. Сблъскваме се със системен расизъм и огромната заплаха за нашата планета от климатичните промени. И на всичкото отгоре имаме президент, който не само е неспособен да се справи с тези кризи, но и ни води надолу по пътя на авторитаризма. Ако Доналд Тръмп бъде преизбран, прогресът, който сме постигнали, ще бъде изложен на опасност", заяви Бърни Сандърс.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.