Младата майка лъвица отказала да се грижи за бебетата си

Двете малки лъвчета - Косара и Симба вече са част от зоологическата градина във Варна. Бебетата бяха изведени от зоопарка в Благоевград, заради липса на условия там.

Косара и Симба са се появили на бял свят на 4-ти юли в зоопарка в Благоевград. Техни родители са лъвовете, родени във Варненската зоологическа градина. Младата майка лъвица обаче отказала да се грижи за бебетата си и те били преместени в клиника в София.

СНИМКИ НА ЛЪВЧЕТАТА ВИЖТЕ ТУК

От миналата седмица Симба и Косара вече са част от варненския зоокът.  „Изцяло е променен режима в зоопарка, за нас, които работим в зоопарка. Всички се грижим. искат денонощна грижа. Това са бебенца, които на 2-3 часа ги храним. Следим дали се хранят, каквото и да се случва трябва да ги наблюдаваме”, обясни директорът на зоопарка Иванка Стоянова.

За малките котки се полагат специални ежедневни грижи. „Балансирано хранене, което ние им осигуряваме ежедневно. Следим дажбите, следим колко ядат как се хранят, как са физиологичните им нужди. И така  непрекъснато са под медицински надзор. Всяка седмица преминават контролен преглед за да контролираме теглото и физическото им състояние”, допълни Нора Люцканова, уредник на зоопарка.

В ПРЕГРЪДКАТА НА ЛЪВА: Как се снима клип с диво животно? (ВИДЕО)

Въпреки, че все още не са представени официално за посетители, хората са развълнувани от появата на малките лъвчета. .Все още не е ясно докога Косара и Симба ще останат във Варна, но от зоопарка ще се погрижат да им осигурят всичко необходимо, за да се чувстват добре.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.