Аржентинецът е в отбора от 19 години

Най-голямата тревога за "Барселона" очевидно е факт. Авторитетното аржентинско издание TyC Sports твърди, че Лионел Меси е информирал ръководството на клуба, че иска да напусне клуба незабавно, макар че има договор с клуба до 2021 година и откупна клауза от 700 милиона евро, предаде gong.bg

В Испания гръмнаха: Меси напуска (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двете страни са разменили съобщение по факс, а разговорът е тръгнал с това, че №10 е пожелал да си тръгне и решението му е окончателно. Барселона е информирал играча, че договорът му е до лятото на 2021-а година и това е станало факт, след като автоматично се удължава контракта му с една година на 30-и юни. Лео е потвърдил чрез ФИФА, че сезонът е завършил август месец и по този начин преговорите са приключили, твърди Varsky Sports.

Меси е на "Камп Ноу" вече 19 години, като беше привлечен още като дете. Според RAC1 обаче той вече не вярва, че клубът може да върне славата си при този президент. Бартомеу пък отказва да напусне и иска да остане поне до изборите през 2021 г.

Официално: "Барселона" назначи Куман

От няколко дни насам каталунците имат нов треньор в лицето на Роналд Куман, който е решен да направи голяма чистка. Сигурен напускащ е и добрият приятел на Меси Луис Суарес.

TyC Sports разкрива и схемата, по която южноамериканецът се надява да се махне от клуба. По-рано през деня той е изпратил факс до клуба, съобщавайки за нежеланието си повече да играе в тима. Меси дори планира да си тръгне като свободен агент, позовавайки се на специална клауза в контракта си. Според нея след края всеки един сезон той може едностранно да прекрати договора си. Въпросната клауза за това лято обаче е изтекла на 30 юни.

Меси е близо до исторически рекорд в Ла Лига

В своето обръщение до "Барселона" Меси се позовава на ситуацията с коронавируса, която доведе до удължаване на сезона в Испания до 21 юли. Въз основа на това той настоява, че клаузата все още е валидна. Иначе откупната цена на Меси е 700 млн. евро и е ясно, че едва ли някой би я платил. Говори се за интерес от страна на Пари Сен Жермен, Интер и Манчестър Сити, а според Deportes Cuatro от Манчестър Юнайтед дори са започнали конкретни действия за евентуален трансфер.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.