Според Марио бившият гард на братя Галеви е бил твърдо решен да се разправя с изчезналия мъж

Все още няма следа от Янек Миланов, който изчезна след среща с бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов. Вчера обаче, 27 дни след злополучната вечер на 31 юли, Капланов, по прякор Каплата, беше задържан. Тепърва ще става ясно каква мярка спрямо него ще наложи съдът.

КЪДЕ Е ЯНЕК: Съседи разказват за последната си среща с него

„Това е една дългоочаквана и много важна стъпка. Надявам се скоро да имаме нова информация и да разберем къде е Янек”, заяви братът на издирвания – Марио.

Той казва, че през първата седмица след изчезването на Янек, свършената работа била почти никаква. Именно тази загуба на време през първите дни е причината разследването да е в задънена улица и работата на всички институции да се забави много, смята Марио. „В такива ситуации подобен начин на действие е крайно недопустим”, коментира той.

Малко преди да изчезне, Янек разказва на брат си, че е обект на тормоз. „Сподели ми за продължаващи посегателства над жилището и автомобила му. Някой дори беше стрелял с въздушна пушка по прозореца му”, разказва братът.

Задържаха бивш гард на Галеви за изчезването на Янек от Дупница

Според Марио Янек и Васил Капланов не са имали отношения помежду си.

„По-скоро Капланов е решил, че трябва да се разправи с брат ми, защото преди време той е имал такива с жена му. Беше сигурен, че заплахите идват от Капланов, защото нямаше други врагове”, казва още Марио.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.