Преди седмица СГП бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая

Правят ексхумация на починалия с COVID-19 абитуриент във Велико Търново, пишат от "Труд". Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба. Процедурата в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотъронвската полиция оказва съдействие като осъществява отцепването на района и охрана.

Преди седмица Софийската градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на младежа, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Христо бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот, на 31 юли, момчето издъхнало.

Прокуратурата започва проверка във връзка с починалия с коронавирус абитуриент

Веднага след постъпването на материалите в Софийската градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в болницата, поради незнание или немарливо изпълнение на определена дейност, е била причинена смъртта на младежа.

Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали медици са допуснали грешки при лечението на пациента.

Още 15 ученици и учители във Велико Търново са с COVID-19

В свой пост във Facebook преди дни опечаленият баща написа: "Скъпи приятели и поддръжници, днес бях разпитан като свидетел по образуваното досъдебно производство за смъртта на сина ми. Ето защо, разбираемо и при съобразяване със закона, вече ще бъда далеч по-умерен в информирането ви. Следете развитието и бъдете с нас в молитвите си! Бъдете сигурни, че скритото ще стане явно и че Истината ще бъде постигната!".

7 контактни на заразения абитуриент от Велико Търново са с COVID-19

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.