Той беше организиран по повод годишнината от речта на Мартин Лутър Кинг

Хиляди се включиха в антирасистки протест във Вашингтон. Той беше организиран по повод годишнината от историческата реч - "Имам мечта" на Мартин Лутър Кинг-младши през 1963 година. А междувременно Доналд Тръмп продължава да изостава в надпреварата за Белия дом, въпреки пищната церемония за номинацията му.

Сблъсъци между протестиращи срещу расизма и привърженици на Тръмп (ВИДЕО)

57 години, след като борецът за граждански права Мартин Лутър Кинг произнася историческата си реч „Имам една мечта”, хиляди отново се събраха във Вашингтон със същите искания. Множеството се обяви срещу полицейското насилие срещу чернокожите и расовата дискриминация.

В шествието от мемориала на Линкълн до мемориала на Мартин Лутър Кинг се включиха близки и роднини на жертви на полицейското насилие, включително и на Джейкъб Блейк, който е парализиран, след като преди дни беше прострелян седем пъти.

Междувременно Доналд Тръмп нарече разбойници демонстрантите, които протестираха във Вашингтон в четвъртък вечер, след като той произнесе от Белия дом речта си на конгреса на Републиканската партия.

1 250 000 долара гаранция за полицая, обвинен за убийството на Джордж Флойд

„Страхотна публика имаше миналата вечер, но има нещо, което не харесах.. Видяхте ли ги? Разбойниците отвън, дошли заради кмета от демократите на Вашингтон? Това не бяха мирни протестиращи, те бяха разбойници”, заяви американският президент.

Проучване на аудиторията показва, че малко над 21 и половина милиона американци са гледали по телевизията речта на Доналд Тръмп, с която той прие номинацията републиканската партия. Тези данни са събрани от девет телевизии и не включват онлайн зрителите. Телевизионната аудитория на Тръмп е била по-малка от 24-те и половина милиона зрители, гледали речта на Джо Байдън преди седмица.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 
Редактор: