Проведе се и контрапротест на бул. "Ситняково"

53-ти ден на антиправителствени протести в София и по-големите градове на страната. Недоволните по традиция се събраха около 19 часа пред Президентството.

Исканията за оставки и трите палаткови лагера остават. Минути пред 19 часа мъж запали две димки, като една от тях хвърли към Министерски съвет. Не се стигна до напрежение.

Протестиращите проведоха и традиционното си шествие от "Триъгълника на властта" до палатковия лагер на "Орлов мост". Докато протестиращите се отправяха към клюовото кръстовище, няколко души се опитаха да минат район, заграден от полицията, между бившия Партиен дом и Галерията, но полицаите ги спряха. Последва обидна реплика към служител на МВР от мъж, който беше изведен встрани, а по-късно и пуснат.

В неделя вечер отново се проведе и контрапротест на бул." Ситняково". Хората, които се събраха там, искат премахване на палатковите лагери и свободно придвижване в центъра на София.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.