Д-р Александър Атанасов атакува десетте най-високи върхове у нас

Каузата за построяване на национална детска болница стигна и до връх Мусала. Млад лекар си постави амбициозната задача да изкачи най-високите върхове у нас, за да привлече общественото внимание към така чаканата, но все още непостроена педиатрия.

Детска болница,която води българската педиатрия към върха. За това мечтае Александър Атанасов - лекар по призвание и планинар по душа.

„Това не е само моя мечта. Тя е на поне 2-3 поколения педиатри. От далечната 1978 година хората,които управляват България, не изпълняват обещанията си към нас да построят голяма детска болница. Защото тежко болните деца го заслужават”, заявява д-р Александър Атанасов.

Това кара специализанта по педиатрия да постави въпроса на дневен ред. Решава да го направи като атакува десетте най-високи върхове у нас. Първите, които покорява, са Мусала и Черни връх, а каузата си популяризира в социалните мрежи.

Страната ни е единствената в Европа без многопрофилна детска болница. Обещанието, че старата сграда ще бъде съборена и на нейно място ще се построи от нулата многопрофилна детска болница дойде в края на май. Три месеца по-късно изоставеният строеж все още е непокътнат. А това силно тревожи всички, които от месеци настояват за изграждането на съвременна детска болница.

„Покрай всички вълнения около политическата обстановка в страната, въпросът започна да се измества настрани и времето минава, а нищо не се случва. Със сигурност не сме се отказали и искаме новият министър да изпълни поетия ангажимент”, заяви Цвета Брестничка, асоциация „Родители”.

Междувременно д-р Атанасов ще продължи да изкачва върхове. Остават му още осем и се надява до края на есента да изпълни мисията си.

„Докато не открием нова детска болница, борбата ще продължи”, категоричен е той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.