Няма да се откажем, ще работим колкото трябва, заяви главният прокурор

Продължава издирването на Янек Миланов. Проверяват се огромни по площ територии, а в работата вече е включена и конна полиция. В сряда предстои претърстването на още една местност. Това обяви главният прокурор Иван Гешев. Той е в Дупница, където разговаря с районните прокурори и се запозна с хода на издирването на изчезналия преди месец Янек Миланов.

„Работи се с огромен ресурс, продължава претърсването на огромни по площ територии, на 120 кв. км., периметърът ще бъде разширен с още една местност утре. Няма да се откажем, ще работим, колкото трябва", категоричен бе обвинител номер 1.„Използват се всички възможности, с които разполага МВР.  Мога да уверя гражданите, че се прави всичко възможно за разрешаването на този случай. Ще работим колкото трябва, за да може да си свършим работата. Поел съм личен ангажимент към брата на изчезналия,  ще наблюдавам случая“, заяви още главният прокурор. 

Относно Васил Капланов, с когото Янек е видян последно, Гешев обясни, че се работи по няколко досъдебни производства, включително стари случаи, свързани с обвиняемия за незаконно държане на боеприпаси. 

Подновиха издирването на Янек Миланов

Определението на Районния съд в Дупница за оставянето му под домашен арест е протестирано, чака се Окръжният съд в Кюстендил да се произнесе.

Освен това се извършва проверка на РПУ-Дупница. Тече и планова проверка в Районната прокуратура в града. Иван Гешев потвърди, че се проверяват и бизнеси, свързани с т.нар. „братя Галеви“, както и тези на обвиняемия Капланов.

„Текат проверки и в множество обекти и заведения. Това е рутинна дейност на прокуратурата. Основен приоритет са бизнесите на обвиняемия Капланов”, заяви Гешев.

„В почти всички по-малки градове има изградени местни зависимости. Не случайно са тези истерични атаки срещу Специализираната прокуратура. Когато не могат да се оправят местните власти, тогава идват федералните, ако направим паралел със САЩ. Причината за атаките е, че бяха засегнати хора, които се смятаха за недосегаеми”, коментира обвинител номер 1.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.