Недоволните се събират на площад "Независимост"

Изключително спокойно премина 55-ия антиправителствен протест в София.  До шествие до Орлов мост не се стигна. От „Отровното трио” призоваха хората да не тръгват. Помолиха хората, които имат повече сили да останат в палатковия лагер в Триъгълника на властта. А към останалите участници беше отправен призив да се приберат вкъщи, за да си починат.

Въпреки това група част от протестиращите се отправиха към Орлов мост. На днешния протест Арман Бабикян заяви, че  това ще е последния мирен такъв. А утре антиправителственото недоволство ще започне от 8 часа и ще продължи до късно вечерта.  

И днес недоволните се събират на площад „Независимост” в 19 часа. В района имаше засилено полицейско присъствие района. 

Спокойно премина снощната вечер на протести в София

 

 

Междувременно полицията оповести специални мерки по време на подготвящия се утре протест.  Имат и готовност да запазят обществения ред в случай, че се стигне до екскалация на напрежението.  „В интернет има достатъчно мнения на граждани, които са с явни намерения, че не следва мероприятието на бъде мирно. Предприети са действия от наша страна за обезпечаване на мероприятието като пред района, където са палатките ще има достатъчен брой служители”, обясни Иван Георгиев, старши инспектор в отдел „Охранителна полиция” към СДВР.

„Ще има екипи на всяка входно-изходна артерия на София, където преценим, там ще бъдат паркирани, където е целесъобразно”, допълни Тони Славев от „Пътна полиция”.

Протест пред сградата на ЕК в София, контрапротест на бул. „Ситняково” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Органите на реда призовават за мирни протести и помолиха протестиращите да им сигнализират, ако има провокатори. От Столичната община пък обясниха, че за утрешния ден при тях са заявени няколко пожара. Очаква се движението в района да е ограничено.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.