26 екипажа са се записали за участие

Женска мощ и красота на четири гуми. След 50 години прекъсване, в Перник възобновяват дамското рали. 

Първото дамско рали в града се провежда на 8-ми март 1970 година. Днес, 50 години по-късно, то отново се завръща в миньорския град. 26 дамски екипа се изправиха пред три предизвикателства.

Сред организаторите на събитието е и рали състезателката Диана Стоянова. „Щастлива съм, че има страхотен интерес от страна на дамите. Вече не се срамуват да управляват автомобилите си пред публика, защото преди години ми е правило впечатление, че се притесняват да маневрират”, казва тя.

 

 

А самите участници нямаха търпение да покажат своите умения и категорично да разбият стереотипа, че жените не са добри шофьори. Повечето заложиха на подкрепа от добър приятел, а някои отбори избраха по-нестандартни имена, с които да бъдат представени. Някои дори донесоха и специални талисмани, които да им донесат успех.

На събитието присъства и кметът на Перник Станислав Владимиров. „Искам за нашия град да се говори в позитивна посока колкото се може повече и повече. Надявам се това прекрасно събитие днес да се получи и да стане традиционно за нашия град”, каза той.

Повече гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.