Образува се тапа от гръцка страна за влизащите в България

Натоварен трафик и на граничен пункт „Кулата". Преди няколко часа се образува тапа от гръцка страна за влизащите в България. Интензивен е трафикът и в обратна посока.

Още в сутрешните часове броят на автомобилите, които се отправят в посока Гърция изглеждаше достатъчен, за да се образуват колони. Именно това се случи в по-късните часове на деня. Преминаването на границата отнемаше около час.

„Не ми притеснява, свикнали сме, не ни прави вече впечатление. Това, което видяхме вчера по телевизията, ни плашеше, но сега не”, коментира един от шофьорите.

В посока от Гърция към България опашката се оформи в следобедните часове. Тя достигна около километър. По данни на българките власти основната причина е недобрата организация на гръцките власти. В днешния ден те бяха отделили един човек, който се грижеше за проверката на документите на прибиращите се от Гърция.

В петък още преди обед имаше задръствания на южната ни граница. Дългото чакане продължи и вечерта. Излизането от тапата на „Кулата” отнемаше около 2-3 часа, а още 30 минути пътуващите трябваше да изчакат на самата граница, за да им бъдат проверени всички необходими документи за влизане в Гърция.

Очаква се трафикът в следващите дни в посока България отново да бъде засилен.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.