Най-големият книжен пазар на открито у нас тази година е и още по-голям

Рекордните близо 100 български издателства и търговци участват в есенното издание на Алея на книгата. Изложението започна днес и ще продължи една седмица.

Най-големият книжен пазар на открито у нас тази година е и още по-голям. В осмото издание на “Алея на книгата” участват над сто издателства, които са разпределени в 36 шатри. Те започват от улица “Солунска” и булевард “Витоша” и стигат чак до алеята пред НДК.

КАМПАНИЯ: С книга вместо с букет на първия учебен ден (ВИДЕО)

“Всеки е подготвил богата програма, не само като нови книжни заглавия, но и като събития. Хората се радват, когато видят „Алея на книгата”. Това им създава положителна емоция, те идват с децата си и избират книги”, казва Десислава Алексиева от Асоциация “Българска книга”.

 

 

“Важно е да се чете, защото всяка книга е един нов свят, едно ново преживяване. Дори Фредерик Бегбеде казва, че когато прочетеш една книга втори или трети път, все едно четеш различна книга”, казва Камен Алипиев.

“Аз харесвам много романтични романи. Просто има някои книги, които като ги четеш се чувстваш по-разбран”, казват посетители.

Официалното откриване ще се състои утре, а събитията тук ще продължат до 13-ти септември.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.