Пламъците са горяли на четири фронта

В момента в Горското стопанство в Девин се провежда съвещание, на което да се вземе решение как ще продължи борбата с големия горски пожар, който бушува над града. Това съобщи в предаването „Здравей, България” заместник-областният управител на Смолян Андриян Петров.

Горят около 1500 декара гори край Девин (ВИДЕО)

„Снощи до полунощ екипите работиха на терен, като се опитваха да локализират голяма част от огнищата. Те са много и на различни места, част от които - труднодостъпни. Над 100 човека правиха просеки”, обясни Петров.

 

 

По думите му близо до пожара има защитена зона по „Натура 2000”, а притесненията са той да не се разрасне до там. Пламъците са горяли на четири фронта. Заместник-областният управител обясни, че ако е необходимо, в гасенето ще се включат служители на пожарните в Доспат и Смолян, както и хеликоптерна техника.

Пожарът в "Свилоза" е овладян (ВИДЕО)

Андриян Петков обясни, че една от версиите, по която се работи, е умишлено предизвикване на пожара. По думите му Девин е пълен с туристи, които не подозират, че на километри от тях има пожар.

Повече по темата гледайте във видеоматериалите

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.