В момента държавата стопанисва източната част на комплекса, а общината – западната

Община Несебър да придобие 100% от инфраструктурата в „Слънчев бряг“. За това настояват повече от 10 години съветници в черноморската община.

С 12 гласа „за”, трима „въздържал се” и двама „против” общинските съветници в Несебър решиха да излъчат трима свои представители, които заедно с кмета на Несебър да започнат преговори с държавата, която да предостави за управление своята част на курортния комплекс „Слънчев бряг”. Така според вносителите само ще се въведе ред.

В момента държавата стопанисва източната част на комплекса, а общината – западната. Това, според вносителите на предложението, води до сериозни проблеми

„Надяваме се нещо да започне да се случва в „Слънчев бряг”. Не само да го плюем и да казваме колко е лошо българското Черноморие. Държавата трябва да измисли нещо”, коментира съветникът от МК ССД Венелин Ташев.

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг” обаче е категоричен, че  промяната в собствеността ще е проблем.

„Никой не дава гаранция какво ще бъде състоянието след преминаването на инфраструктурата в община Несебър. „Слънчев бряг” инвестира над 2 млн. лева в инфраструктурата. Дава ли някой гаранция, че ще се инвестират повече от 2 млн. лева, примерно 10 млн. лева в инфраструктурата и примерно откъде ще се вземат тези средства”, посочи изп. директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров.

Това е вторият път през последните 12 години, в който община Несебър прави опит да придобие инфраструктурата на курортния комплекс

„Когато има някакво развитие, тогава може да говорим за ролята на общината”, беше коментарът на кметът на Несебър Николай Димитров.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.