Този път полицията направи контролно-пропускателни пунктове

Със засилено полицейско присъствие започна вторият голям антиправителствен протест в София. До площада пред Народното събрание се стига през КПП-та, а МВР претърси околните градинки и откри опасни предмети. Сблъсъци и напрежение до момента няма. Депутатите започнаха заседанието си с викове "Оставка" под прозорците на сградата, но събраха кворум.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

По време на протеста ще бъдат проверявани съмнителни лица и такива с голям багаж. Няма да се допускат хора в нетрезво състояние. Забранени са пиротехниката и опасните предмети. За да бъде избегнати провокации, още в началото организаторите опънаха лента между протестиращите и полицията. 

Малко преди обяд протестиращите се насочиха към Министерския съвет. С шествие пренесоха огромен национален флаг пред сградата.

Контролни пунктове на протеста в четвъртък (ВИДЕО)

От СДВР знаят за три големи протеста. За два от тях има разрешителни от общината, а третият се организира в социалните мрежи. От полицията призоваха хората да не се поддават на провокации.

Междувременно на булевард "Дондуков" бяха издигнати медицински палатки. Идеята е там да се помага на протестиращите днес, ако е нужно.

 

А снощи протестът премина съвсем спокойно. Отново имаше прожекции на избрани изказвания на премиера върху фасадата на бившия Партиен дом.

Организаторите призоваха демонстрациите днес да са мирни. Но все пак дадоха съвети на хората как да се пазят от лютив спрей и обгазяване.  

Призоваха също да няма шествие към "Орлов мост". Въпреки това, група демонстранти затвори движението за кратко.

 

 

Репортери: Мариана Торманова, Паулина Найденова 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.