Исканията на протестиращите остават същите

68-ма вечер на протести! И тази вечер недоволните от управлението се събраха в Триъгълника на властта, последва и шествие по централните софийски булеварди.

На фасадата на бившия Партиен дом бяха прожектирани откъси от репортажи и интервюта с различни представители на властта, включително Веселин Марешки, Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов.

От трибуната, представители от т. нар. "Отровно трио" отново призоваха гражданите да се включат в третото велико народно въстание, планирано за 22-ри септември. В 21:30 часа недоволните се отправиха на шествие към "Орлов мост".

 

 

А междувременно в София се проведе и контрапротест. Той беше насочен срещу президента Румен Радев. Основното искане на събралите се хора беше оставката на държавния глава.

Контрапротестиращите направиха шествие по булевард "Витоша", носейки български знамена и плакати с надпис "не искаме гражданска война".

Те събират подписка срещу Радев, защото по думите им - разединявал нацията.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.