Искат да съберат 120 депутатски подписа за оставката на правителството

Екшън в парламента в деня, в който депутатите дискутират промените в Изборния кодекс. Група протестиращи влязоха сутринта в Народното събрание за уговорена среща с БСП и отказват да го напуснат. 

Част от майките от „Системата ни убива” се преместиха от палатките пред Министерския съвет в Народното събрание. Те настояват за среща с депутатите от всички парламентарни групи. Във фоайето са оставили 240 декларации, като идеята е да съберат 120 подписа за оставката на правителството.

ПРЕД НС СЕ СЪБРАХА ПОДКРЕПЯЩИ МАЙКИТЕ ОТ "СИСТЕМАТА НИ УБИВА"

„В 10:00 часа влязохме. Подадохме документ до премиера след това, което се случи на 2 септември – буквално гражданска война. Бяхме свидетели на насилието и от двете страни. Това правителство трябва да си подаде оставка”, заяви Вера Иванова от „Системата ни убива”.

„Трябваше да участваме в енергийната комисия, която ще изслушва КЕВР, министъра на енергетиката и „Топлофикация-София” за надвзетите, но невърнати на гражданите суми за намаляване на цената на парното със задна дата. За пореден път не бяхме допуснати до заседание на комисия и разпореждането е на председателката Цвета Караянчева”, заяви Мая Манолова.

„Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации. Не бива да допускаме това, което се случи предния път с барикадираните сестри. Призовавам НСО да си свършат работата”, заяви Цвета Караянчева. „Дамите са внесли документ. Като цивилизовани хора ще направим всичко възможно до 18 септември да се проведат срещите и да видим какво точно трябва да се реши”, заяви Караянчева.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.