Това заяви американският президент Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че най-малко 100 милиона дози ваксина срещу коронавируса ще бъдат разпределени в Съединените щати до края на 2020-та година. 

Тръмп: САЩ ще имат ваксина срещу COVID-19 до 3-4 седмици

Първите дози щели да дойдат още през октомври. Така президентът влезе в противоречие със специалистите от сферата на здравеопазването. Те казват, че масово ваксиниране няма да има преди средата на 2021-ва година.

Тръмп обаче, заяви,че когато ваксината бъде одобрена, ще може да бъде предоставена веднага, а това ще стане доста по-рано от очакваното.

„На път сме да разпространим ваксината по много, много сигурен и ефективен начин. Мисля, че можем да започнем по някое време през октомври. Това е по-скоро, отколкото беше обявено, но ще имаме възможност да започнем. Ще бъде от средата на октомври, може би малко по-късно, но ще бъдем готови. Така че, когато получи одобрение, ще я предоставим и ще победим вируса”, заяви Тръмп.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.