Французите са недисциплинирани и трудно спазват двуседмичната задължителна изолация

Лазурният бряг измести Париж в новинарските емисии, свързани с COVID-19 във Франция. Броят на новозаразените в един от френските региони с най-много българи расте драстично. Поради тази причина Ница и Марсилия затягат мерките, свързани с ограничаване на вируса. В Ница се забранява събирането по паркове, градини и плажове на повече от 10 души.

Отново затварят училища във Франция (ВИДЕО)

На големи събития пък броят на публиката се ограничава до хиляда души. Забранява се продажбата на алкохол за вкъщи след 20 часа, както и неговата консумация след полунощ. Анулирани са много социални и културни събития. Подобна е ситуацията и в Марсилия. В средиземноморския град изпитват остър недостиг на медицински персонал и призивите са за доброволци, които могат да се включат в помощ на местните болници.

Франция регистрира нов рекорд на заболели. Само за последните 24 часа той надхвърли 10 500 души. Въпреки това властите в страната все още са категорични, че няма да затягат допълнително мерките. Няма да въвеждат и частична карантина, но при положение, че хората са дисциплинирани и успее да се овладее настоящата ситуация, която в момента изглежда наистина тревожна.

СЗО очаква повишение на смъртността от COVID-19 през есента

Франция се намира на второ място след Испания в Европа по брой на новозаразените с коронавирус. Носенето на маски в много населени места – дори на улицата, става задължително. Властите решиха да редуцират задължителната карантина от 14 на 7 дни. Причината – все повече французи се оказват  недисциплинирани и изпитват трудност да спазват двуседмичната задължителна изолация.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си