Остава ли в столицата едрият рогат добитък?

Неочаквана развръзка с безпризорните бикове, тероризиращи хората в столичния квартал „Лозенец”. Рогатите нападнаха жена в кола, докато паркирала пред входа на дома си. Заради разхождащите се свободно животни беше сформирана кризисна комисия с представители на БАБХ, две районни администрации и полицията. Хората от ул. „Нелсън Мандела” се страхуваха да не бъдат намушкани. 

Безпризорни бикове гонят хора и чупят коли в столичния квартал „Лозенец” (ВИДЕО)

„По стечение на обстоятелствата разбрахме, че животните от „Лозенец” са преместени в район „Витоша” и вече са на наша територия”, заяви главният еколог на Район „Витоша” Соня Кръстева. 

„Собственикът твърди, че има разрешение от притежателите на частните имоти, върху които сега е настанен рогатият добитък. Ще направим проверка и, ако действително това е така, ще се направят предписания”, посочи зам.-кметът на Район „Витоша” Кънчо Кънев.

Безпризорни бикове в софийски квартал се оказаха неуловими

„Проблемът е изместен в периферията на града. Истината е, че с напредъка на строежите в „Лозенец” стигнахме до територии, в които все още се отглеждат животни. А стопаните им влизат в конфликт с новите собственици”, обясни главният еколог на Район „Лозенец” Момчил Якимов.

Повече гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.