Според него те ще се решат със стратегически решения

„Този апел за помощ, който отправи здравният министър, е продукт на десетки години недалновидно и глупаво управление на човешкия ресурс в системата”, заяви д-р Мирослав Ненков в ефира на предаването „Пресечна точка”.

Д-р Ненков: Противогрипната ваксина е прекрасен медикамент, но за хора над 65 години

Той е на мнение, че проф. Ангелов е избрал много лош момент да бъде здравен министър. Според него липсата на лекари и медицински сестри е, защото хората в управлението са „оправяли здравословното си състояние с едно вдигане на телефона”.

„Пресечна точка“: За тестовете за COVID-19, ваксините и отговорността

„Има разчети в здравното министерство за нуждите от медицински специалисти в отделните специалности. Те са известни, публикувани, но никой не им обръща внимание. Проф. Ангелов сега трябва да се справи някак с тази ситуация и да намери някаква помощ. Как ще я намери, като е министър в един критичен момент, който показва, че глупавото управление дотук в крайна сметка има отвратителен резултат? Това е ефектът на пеперудата. Един-трети-пети лидер нищо не е направил, за да има анестезиолози, лекари,специалисти”, смята д-р Ненков.

Според него проблемите няма да се решат от един министър, а със стратегически решения.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.