Светлини от десетки телефони озариха входовете към болниците с най-много пациенти

Mедиците от четири от най-големоте болници у нас с емоционален призив към обществото за спазване на мерките. Точно в 20 часа светлини от десетки телефони озариха входовете към болниците с най-много пациенти с коронавирус в София. 

"Посланието ни е взаимно да си помогнем, защото ние също имаме семейство, имаме деца, искаме да си виждаме близките и приятелите. Те в момента мислят за нас, както и през цялото време, когато сме на работа", каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

 

 

Лекари от Пирогов, "Света Анна", Александровска и ВМА показаха, че месеци след началото на епидемията все още са на работните си места, въпреки умората. Но точно сега имат най-голяма нужда от подкрепа. Специално беше подчертана важността на т. нар. 3-те "Д" – Дезинфекция, Дистанция, Дисциплина! А истинската битка тепърва започвала, предупредиха лекарите на първа линия!

А акцията на медиците от първа линия беше подкрепена и от премиера Бойко Борисов. Той призова да сме отговорни, за отслабим разпространението на вируса. За целта трябва да не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда, смята премиерът.

Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила....

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 27 октомври 2020 г.


"Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни. Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива! Но можем да сме отговорни и да отслабим разпространението му. Като не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда. Защото те знаят как да ни помогнат. Затова - замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!", призова премиерът.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.