Тържествата през зимата като служебните коледни партита, празнуването на рождени дни и сватби вероятно ще бъдат отменени

Германски официални представители попариха надеждите, че икономически болезнената частична карантина ще бъде вдигната бързо в края на ноември, след като темповете на ръст на заразените продължават да се увеличават, съобщава БТА. Денонощният брой на новозаразените в Германия достигна днес рекордните 23 542 души, което е с близо 1700 повече спрямо вчера. С това общият брой на заразените в страната достигна 751 095, съобщи институтът "Роберт Кох".

В Германия откриха коледни базари за автомобили (ВИДЕО)

"Както вървят нещата в момента, не можем да очакваме каквито и да било мерки да бъдат облекчени в понеделник", каза на редовна пресконференция говорителят на германското правителство Щефен Зайберт. Национални лидери и ръководители на провинциите предстои да се срещнат в понеделник, за да обсъдят, дали затварянето през ноември на всички фитнес зали и развлекателни обекти е забавило разпространението на заразата.

Карантината във Франция и Великобритания остава в сила

Публикуван днес доклад на германското министерство на икономиката посочва, че възобновената карантина за "прекъсване на веригите", целяща достатъчно забавяне на разпространението за избягване на претоварването на болниците и въвеждането на схеми за проследяване на контактите, вече нанася удар по най-голямата икономика в Европа.

Зловещи наказания за хората без маски в Индонезия (СНИМКИ)

Германският здравен министър Йенс Шпан заяви, че е още много рано да се каже, дали рестрикциите ще трябва да бъдат продължени след ноември. "Всъщност е много рано да се прави оценка", каза министърът пред телевизия А Ер Де и добави: "През следващите няколко дни ще видим, дали мерките водят до истинска промяна". Tържествата през зимата като служебните коледни партита, празнуването на рождени дни и сватби вероятно ще бъдат отменени, каза Шпан. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.