Историята е базирана на истински случай

Нов български филм по истински случай излиза на големия екран. „В сърцето на машината” събира звезден актьорски състав. Сюжетната линия проследява събитията около петима затворници, които работят в цех.

Първият тийзър само загатва за високото качество на звук и картина, с които се отличава новата българска продукция. Разкрива и звездния състав от талантливи актьори, на които са поверени главните роли. Екранно време делят едни от най-популярните имена у нас – Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Петков, Христо Шопов, Владимир Зомбори, Стоян Дойчев, Ивайло Христов, Башар Рахал и звездата на македонското кино и театър Игор Ангелов.

Братя Калинови за емоционалната сила на героите в „Пепел върху слънцето”

Подготовката за филма е продължила десет години. „Сценарият се пише 2-3 години, след това го преправяме. Търси се финансиране. Докато направим всичко, времето лети”, поясни режисьорът Мартин Макариев.

„Пепел върху слънцето“ тръгва по кината

Филмът беше заснет през месец август тази година, а в сърцето на историята е човечността, която може да бъде открита, където никой не очаква. Действието се развива през 1978 г.  Група затворници, сред които такива с тежки престъпления и доживотни присъди, изпълняват принудителен труд в стругарски цех на завод “Кремиковци”. Всеки от тях има различна история, морал и разбирания за живота в затвора и извън него. Нужен е само един ден и необикновена случка, за да преобърне цялото им досегашно съществуване. Сблъсъкът между затворници, надзиратели и милицията по онова време допълва напрежението във филма.

Димо Алексиев с нова филмова провокация

„Имаше магия на снимачната площадка. Всички герои са равнопоставени и имат ключово значение за пълнотата на сюжета. Историята хваща за гърлото и въпреки че действието се развива в рамките на един ден, напрежението е от първата до последната минута, защото никой не може да предвиди какво ще се случи", разказва Александър Сано. 

„В сърцето на машината“ е филм, за който Мартин Макариев се подготвя повече от 10 години. Сценарият, дело на Борислав Захариев, се базира на истински случай, разказан от близък на самия режисьор. 

Още за филма гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.