Министърът коментира забраната български журналисти да присъстват на мача

Спортният министър Красен Кралев се изказа по повод факта, че български журналисти няма да бъдат допуснат да присъстват на мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев на стадион „Уембли”. Според Кралев това е ясен знак, че екипът на британеца се страхува от българския боксьор, при това много.

ЕМОЦИОНАЛНО: Кобрата със силни думи за България - велика е

Кралев е възмутен от поведението на промоутърите и организаторите на мача, който ще се играе в събота вечерта. Отбелязва, че още в петък е изпратил писмо до колегата си във Великобритания.

„В понеделник получих отговор, че българските журналисти могат да изпълнят своите служебни задължения и да бъдат на мястото на събитието, след като изпълнят определени условия. За съжаление, мениджърските интереси и интриги на компанията, управлявана от Еди Хърн, не позволяват присъствието на наши репортери, оператори и фотографи, както на събитията преди двубоя, така и на самата среща”, пише спортният министър.

Без български журналисти на мача Пулев-Джошуа

„Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист”, заключва Кралев.

В събота Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория. Това е...

Публикувахте от Krassen Kralev в Сряда, 9 декември 2020 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС