За поста има само един кандидат

ДПС избира нов председател, но за поста има само един кандидат- сегашният лидер на движението Мустафа Карадайъ. Право на глас имат над 840 делегати от цялата страна, но заради пандемията гласуването е онлайн!

Карадайъ към младежите на ДПС: Вие сте бъдещето на страната!

А в навечерието на конференцията в социалните мрежи изненадващо се появи и почетният председател на ДПС- Ахмед Доган.

"Избирайки ръководните органи на партията, трябва да скрепим тези решения с личната отговорност на всеки един от делегатите – представители на нашите членове. То е необходимо, за да укрепим и развием организационните си структури, за да изградим имунитет срещу всеки политически вирус", заяви Карадайъ.

В отчета си за изминалия мандат председателят на ДПС обобщи действията на партията :

“Ангажирани с мисълта за утрешния ден, за отговорността пред бъдещите поколения, отчитайки действителната ситуация в страната, както и пълния провал на управляващото мнозинство, ДПС в началото на есенната сесия на Парламента очерта необходимостта спешно правителството и Президентът да подадат оставка и да започнем дебати с участието на всички системни партии и формации в страната за вземане на такива решения, които да са в подкрепа и стимулиране на бизнеса, за очертаване на националните приоритети, за приемане на мерки, които да създадат реални условия за справяне с COVID-19. Изпълнението трябваше да се възложи на експертно правителство, което да изведе страната от кризата, да приеме бюджет, адекватен на икономическите и политическите реалности, както и да организира свободни и честни избори за нов Парламент.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.