Легендарният боксьор смята, че българския професионален бокс има своите надежди и след Кобрата

Кубрат Пулев – Антъни Джошуа. Българинът не успя да стане световен шампион по бокс, но това не попречи да зарадва всички с достойното си представяне на "Уембли Арена". Сред хората, които подкрепяха Кобрата, беше и легендата Свилен Русинов, който даде и специално интервю за NOVA.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

Огнян Георгиев: Имаше нервност в Пулев, Джошуа беше по-фокусиран

Той е единственият българин изправял се срещу двамата братя Кличко. От Владимир губи само с една точка, но побеждава Виталий. Европейски шампион, световен вицешампион, бронзов медалист на Олимпиада. Той е легенда в тежката категория на българския бокс – Свилен Русинов откровен до болка за своя приятел Кубрат Пулев и мача му с Антъни Джошуа.

Кобрата към Джошуа: Запомни кой съм

„Малко се съмнявах в победата на Кубрат. Искаше ми се той да победите, но всички видяхме, че класата е много по-голяма на Джошуа.Честно казано, приятели сме с Кубрат и не искам да ми се сърди, но доста пропуски направи в този мач. В самият мач не видях сила, мощност. Беше много страхлив. Не смееше да атакува Джошуа, може би заради това, че се страхуваше, от това, което ще се случи и се случи в деветия рунд”, сподели той.

Свилен Русинов вижда и къде са грешките, довели до тази загуба.

Андреа: Имаше реални шансове Кубрат да стане шампион (ВИДЕО)

„Не можеш с една разходка до зъбчето на Белмекен, с едни 10 км пробягани да се подготвиш за такъв мач. Джошуа спечели с тактика. Особено, неговия ъперкът е уникален. Освен, че с него нокаутира Кличко, нокаутира и Кубрат. Зад него стои екип от специалисти. Там са 15-20 човека зад него. При Кобрата, кой? Двама човека. Виждах клипове, в които кътменът държи лапи на Кобрата. Моите уважения към Генади, но не му е работа да държи лапи. Има си треньори за тази работа”, каза още боксьорът.

БИТКА В 9 РУНДА: Кубрат се би лъвски, но отстъпи пред Джошуа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Русинов не може да си обясни липсата на мотивация в Кубрат Пулев.

„За съжаление, аз снощи не видях такова голямо желание за победа. Макар, че всички знаехме, че това е неговия последен шанс – мача на неговия живот. Моето мнение е, че по-добре Кобрата, след този мач, след като се възстанови, да седне и помисли дали повече да играе бокс. Виждаме, че и при мача с Кличко и с Джошуа получи доста удари, които, според мен, са вредни за неговото здраве”, добави той.

Кубрат Пулев: Обичам предизвикателствата, колкото и да е трудно

Според Свилен Русинов българския професионален бокс има своите надежди и след Кобрата.

„Вие бяхте направили един репортаж за едно момче от Буковлък – Йосиф Панов. В него виждам надежди. Ако неговите мениджъри преценят и се преборят с промоутърите да играе мач за титла – Световна или Европейска. А колкото до Тервел – има потенциал. Надявам се да продължи пътя на брат си”, сподели боксьорът.

Репортери: Тодор Христов, Мартин Георгиев

ВСИЧКО ЗА ТИТАНИЧНИЯ СБЛЪСЪК МЕЖДУ ПУЛЕВ И ДЖОШУА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.