Призивът на властите е да не се приемат вкъщи повече от двама посетители на ден над 12-годишна възраст

Нидерландското правителство въвежда по-строги мерки с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Те влизат в сила от полунощ на 15 декември, вторник, и ще бъдат валидни до 19 януари 2021 г., съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Сърбия обмисля PCR тестове на границата или карантина

Новите мерки включват затваряне на всички търговски обекти, с изключение на тези от първа необходимост - хранителни магазини, бакалии, химическо чистене, аптеки, дрогерии, както и фризьорски салони, студия за масажи, козметични грижи, с изключение на стоматологичните кабинети и тези за физиотерапия.

Германия въвежда строга карантина от другата седмица

Затварят се всички начални и средни училища, както и детски градини и центрове за дневни грижи, които следва да преминат в онлайн форми на обучение считано от 16 декември 2020 г. Юе бъдат осигурени дневни грижи за децата на служителите на „първа линия“ с обществено значими професии.

В УСЛОВИЯ НА COVID-19: Запалиха светлините на коледното дърво във Ватикана (ВИДЕО+СНИМКИ)

Всички спортни зали, фитнеси, басейни, сауни, както и музеи, кина, театри, казина, зоологически градини преустановяват дейността си. Хотелите могат да останат отворени, но се прекратява предоставянето на храна и напитки за техните гости, включително и на обслужването по стаите . Остават затворени всички заведения от кетъринг-индустрията.

Французите без право да напускат домовете си след 20 часа включително и на 31 декември

Гражданите се насърчават да останат у дома възможно най-дълго, както и да продължат да работят от вкъщи, когато това е възможно. Призивът на властите е да не се приемат вкъщи повече от двама посетители на ден над 12-годишна възраст, с изключение на 25 и 26 декември 2020 г., като за двата празнични дни могат да приемат най-много до трима гости над 12-годишна възраст, които не са членове на домакинството.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.