Той даде шестнадесетата си годишна пресконференция от резиденцията си

Руският президент Владимир Путин обеща да се ваксинира срещу COVID-19, когато масовата ваксинация в Русия обхване хората над 60-годишна възраст. Той каза това по време на традиционната си годишна пресконференция, чийто формат беше променен заради мерките срещу разпространението на коронавирусната инфекция.

Путин: Навални е човек на американското разузнаване

Владимир Путин даде шестнадесетата си годишна пресконференция от резиденцията си „Ново Огарьово“ край Москва. В специално оборудваното там телевизионно студио присъстваха малко на брой журналисти от кремълския пул.

Повечето руски и акредитирани в Москва чуждестранни журналисти бяха в международният пресцентър, а президентът разговаряше с тях по видеоконферентна връзка.

Очаквано много от въпросите бяха свързани с пандемията. Президентът Путин припомни, че в Русия е била създадена първата ваксина срещу от COVID-19 „Спутник V“ и увери, че тя e високоефективна и безопасна.

Путин поздрави Байдън за избирането му за президент на САЩ

По думите му спадът на руската икономика по време на пандемията е бил по-малък в сравнение с този в Съединените щати и водещите европейски страни, а руската система на здравеопазване се е оказала по-ефективна.

Държавният глава изрази и задоволството си от подписаното наскоро споразумение за сътрудничество между разработилия ваксината център „Гамалея“ и британско-шведската фармацевтична компания „АстраЗенека“.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР