Отравянето му е опит да се срине репутацията на Русия, смята още Путин

Руският президент Владимир Путин заяви, че Алексей Навални е човек на американското разузнаване, а отравянето му е опит да се срине репутацията на Русия.

Путин проведе пресконференция, която продължи няколко часа. По традиция в края на годината той отговаря на въпроси и дава мнението си по редица теми от вътрешния живот на Русия и международната политика и икономика.

Навални: Не се съмнявам, че Путин е наредил да ме отровят

Руският президент похвали ваксината „Спутник V” и каза, че със сигурност ще се ваксинира с нея.

Той обяви още, че засега не е решил, дали ще се кандидатира за нов мандат на изборите през 2024 г.

 

 

А за Навални президентът настоя, че Русия няма интерес от отравянето му, въпреки че го следи заради връзките му с чуждестранни разузнавания.

Навални в първото си видео интервю след изписването: Отровиха ме, защото съм заплаха (ВИДЕО)

„Данните показват, че клиентът на Берлинската клиника има подкрепата на разузнаването на САЩ. Това би било много интересно. И разбира се, че нашето разузнаване ще го следи. Но това не значи, че трябва да бъде отровен. Кому е нужно? Ако някой искаше да го отрови, вече да го е направил. А когато съпругата му се обърна към мен, веднага разпоредих да го пуснат за лечение в Берлин. Запознат съм с това, което се твърди за нашите служби. Песков ми каза какви са последните информации. Вижте, ние сме наясно какво представлява така нареченото разследване. Това е атака срещу ръководството на Русия”, заяви Путин.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.