Съпричастни към съдбата на детето бяха много зрители на NOVA

Една история с продължение! В началото на месец ноември и ние, и вие зрителите бяхме силно възмутени от дръзка кражба на кутия за дарения, в която се събираха пари за лечение на болно дете във Враца.

Надигна се вълна от съпричастност към малкото момиченце и много хора се включиха да помагат на семейството. Как се справят сега малката Цвети и родителите й, какви думи още научи детето и какво е посланието им за Коледа?

СЛЕД КРАЖБАТА НА КУТИЯ С ДАРЕНИЯ: Вълна от съпричастност към малката Цвети

„Това беше случаят при който бяха откраднали кутията на Цвети и вие отреагирахте веднага и ние бяхме много щастливи, че има хора, които ги притеснява това, което се случва“, казва бабата на Цвети – Цветана Атанасова.

Съпричастни към съдбата на детето бяха много зрители на NOVA, които ни написаха и настояваха да помогнат.

„Имаше голяма реакция от доста добри хора. Събраха се средства на Цвети в дарителската сметка“, казва майката на Цвети – Галина Величкова.

„Хората казват, че всяко зло е за добро. Срещнахме се с вас, щастливи сме, че ви познаваме и има хора, които помогнаха“, добавя бабата.

Животът обаче научи Цвети на още нещо. И детето и майката се оказали заразени с вируса още, когато пристигнали в Гърция за курса на рехабилитация. Останали под карантина.

„И за съжаление обаче това ни костваше обаче ние да не правим рехабилитация. Бяха 2 изгубени седмици за нас“, казва Галина.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Мъж посегна на кутия с дарения за болно дете

Сега вече са вкъщи и в духа на най-светлите празници осмислят доброто, давайки добро и на другите. Правят коледни сладки за хората от голяма група в социалните мрежи, където участват и много други.

„Всичките са хора като нас. Групата е страхотна. Просто тя дава възможност на много майки на деца с увреждания“, казва Галина.

Решили и бабата и майката заедно да правят коледни сладки, за да съберат още пари за продължаващото лечение на Цвети, но и да донесат празнична радост на другите.

Така докато създават топлина и уют за техния празник, създават усещане за такива и за другите. Правят го с ясното съзнание, че техните искания са съвсем човешки.

Надяват се въпреки всичко, което им се е случило до тук, да успеят да се преборят за детето и да не позволят да се скъси крачето му и да се стигне до изкривяване на гръбначния стълб, да успеят да раздвижат лявата ръчичка на момиченцето. Просто наистина мечтаят за здраве и това пожелават и на другите.

А след кошмара цялото човечество да се събуди с нови и светли надежди.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.