4-годишното момиченце се нуждае от лечение в чужбина

В края на миналата седмица ви разказахме за една кражба – неизвестен тогaва извършител беше задигнал от магазин кутия с дарения, събирани за 4-годишно дете. Парите заделяли и клиентите, и персоналът, за да помогнат на болно момиченце да замине на лечение в чужбина.

Екипът на NOVA получи много обаждания, в които зрители изразиха своята съпричастност към семейството на малката Цвети.

„Човекът, който е откраднал кутията с даренията за горкото дете, е извършил едно истинско безобразие. Грях!", „Моля да ме свържете със семейството на детето. Искам да помогна” – това са само малка част от реакциите след излъчването на репортажа.

За това, че Цвети има здравословен проблем, родителите й разбират малко след раждането ѝ.

„Още на първия месец осъзнахме, че детенцето има проблем. След изследване се оказа, че Цвети има множество кисти в мозъка, вследствие на задушаване от раждането”, обясни майката на Цвети Галина Величкова.

През първите девет месеца опитали да я лекуват у нас, но след като не виждали подобрение, тръгнали в чужбина и така вече повече от 2 години. Сега Цвети е с шини, с които успява да движи лявото си краче. Ако родителите и лекарите обаче не успеят да се справят и дясното да порасне по-бързо, гръбначният стълб ще се изкриви и това ще застраши живота на детето.

„Борим се да направим, каквото можем за нея. Трудно е, но няма да се отказваме. Нали все пак е за Цвети, за нейно добро – да продължава с рехабилитацията, лека-полека да напредваме”, каза бащата да момиченцето Данаил.

Сега семейството е изправено пред ново препятствие. Ограниченията заради коронавируса отложиха със седмица пътуването на детето за лечение в клиника в Гърция.

В кварталното магазинче пак се включват в неравната битка със заболяването. Поставили са нова кутия за дарения, която се надяват никой да не открадне, защото извършителят на първата кражба вече е установен и ще понесе наказанието си.

Ако и вие искате да помогнете на Цвети, може да преведете средства по следната банкова сметка: 

Титуляр: Цветозара Данаилова Йорданова

Банка ДСК

IBAN: BG75STSA93000024933075

STSABGSF

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.