Той я е задигнал изключително бързо

Крадец задигна от магазин във Враца кутия с дарения за болно дете. Записи от видеокамерите в търговския обект показват как е действал. Влязъл е вътре за секунди, докато служителката изваждала стока от склада. Хората се надяват, че престъпникът ще бъде заловен, а благородната инициатива за болното дете да продължи. То е едва на 4 години и се нуждае от лечение в чужбина.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Откраднаха два велосипеда от жилищна сграда

„Семейството ни помоли да остави кутийка при нас. Клиентите отделяха пари, но за съжаление, в момента я няма”, посочи магазинерът Мариана Ценова.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Отмъкнаха дамска чанта от кола пред детска градина

Хората от магазина смятат, че крадецът ги е проучвал, а в деня на деянието ги наблюдавал, за да я вземе без да го забележат.

 

„Съгласна съм да откраднеш примерно един хляб, но да посегнеш на такова нещо, наистина е престъпление”, добави Ценова.

От записа на камерата се вижда, че мъжът действа изключително бързо. Взема кутията и бяга на улицата, откъдето поема в неизвестна посока. Никой не може да каже каква е била сумата в откраднатата кутия, защото тя не е била отваряна. Инициативата започнала в края на лятото.

„Бихме желали да се включат колкото може повече хора и да помогнем на детето. Искаме да направим нова кутия, защото крадецът едва ли ще възстанови сумата”, каза още Ценова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.