В Пловдив и Сливен следят за спиране преди пешеходните пътеки

"Пътна полиция" стартира нова специализирана операция. От КАТ предупреждават да се шофира с повишено внимание заради влошаване на метеорологичната обстановка.

"От днес до 13 януари стартира операция по контрола на движението по пътищта в страната, като според анализ фокусът в отделните области е различен", каза гл. инсп. Николай Крушарски от ГД "Национална полиция".

АКЦИЯ НА КАТ: Допълнителни екипи на пътя заради застудяването

Той даде пример, че в Пловдив и Сливен ще се следи за неспазването на предимство на водачи спрямо пешеходци, както и за нарушения на самите пешеходци. Акцент във Велико Търново ще са товарните автомобили, нарушения на ограниченията за скоростта, употребата на алкохол от шофьорите, както и отнемането на предимство на други участници в движението.

"Пътна полиция": Шофирайте внимателно, очаква се опасно време

Контролът ще бъде повсеместен в цялата страна, за да се запази тенденцията от миналата година за намаляване на тежките инциденти с жертви и пострадали.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.