Контролът по републиканските пътища остава засилен

Заради предстоящото застудяване и очакваните снеговалежи през следващите дни от "Пътна полиция" предвиждат ограничения по пътищата.

„Искаме да обърнем внимание на шофьорите за влошаването на времето, което се очаква през следващите дни. Прогнозата е за валежи от дъжд, които ще преминават в сняг. Нека водачите да предвидят условията и да се подготвят за шофиране в зимни условия”. Това заяви главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП.

Той предупреди, че екипи на „Пътна полиция” ще следят за явни нарушения на пътя, включително за превишена скорост. Ще има и дежурни екипи на разположение, които да обработват леките ПТП, за да не се получават забавяния.

КАТ събра над 100 млн. лв. глоби за година

„Предимно планинските участъци, проходите на Република България и магистралите са участъците с най-голяма опасност от катастрофи. Камерите за контрол остават на пътя”, посочи Крушарски.

В празничните дни има регистрирани 33 000 случая, при които са заловени шофьори, карали с превишена скорост.

Повече постове на КАТ по най-натоварените пътища

 

 

„Констатирани са 13 на брой инциденти след употреба на пиротехнически средства около Нова година. Всички те са с наранявания. Няма смъртни случаи", заяви инспектор Иван Игнатов. По думите му най-честите нарушения са свързани с неправомерна употреба на пиратки на забранени за това места.

 

 

"Спрямо миналата година има намаляване на тенденцията за нерегламентирана продажба на пиротехнически средства", констатира той. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.