„Не бива да се съсредоточаваме във вътрешнопартийните проблеми, които нищехме през миналата година”, каза още той

„Имаме всички шансове да спечелим тези избори. В момента ни предстои една важна задача, а именно – промяната на България. Не бива да се съсредоточаваме във вътрешнопартийните проблеми, които нищехме през миналата година”. Това заяви членът на Националния съвет на БСП Калоян Паргов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA News.

Вяра Емилова, БСП: До 5 дни ще излезем с решение за отстраняването на Гергов (ВИДЕО)

„През последните 4 години БСП доказа, че е опозицията и непрекъснато показва, че може да бъде алтернатива на сегашния модел. В момента трябва да направим всичко възможно това да се реализира в тези избори”, каза още той.

Относно решението на Националния съвет на БСП да изключи Георги Гергов от партията, Паргов коментира: „Преди 7 години Сергей Станишев и Димитър Дъбов предложиха за изключване Георги Първанов, Румен Петков и други, които бяха оформили АБВ. Тогава не малка част от софийската организация, включително и аз, напуснахме залата и не участвахме в гласуването. Оттогава това е принципна политиката, която една част от градската организация следваме”.

БСП изключи Георги Гергов, социалисти протестираха в негова подкрепа (ВИДЕО)

И допълни: „Не участвах в гласуването за изключването на Иван Иванов от Варна, същото направих и с Георги Гергов. Считам, че не това е подходът. В момента имаме други задачи”.

„Всяка една дата за изборите за нас е приемлива, стига епидемиологичната обстановка да позволява нормалното протичане на изборния процес. Това е основното предизвикателство тази година", каза още Паргов.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.