Уронване на престижа и неспазване на политиката– това са част от мотивите за изключването му

"Пловдивските социалисти не са атакували централата на БСП, а дойдоха до нея. До 5 дни ще излезем с решение по казуса с отстраняването на Гергов, решението не може да бъде ревизирано". Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS секретарят на ИБ на БСП Вяра Емилова.

"Решението е уставно и въпреки че той си е подал оставката като член на НС, той остава в това си качество до следващо заседание на Конгреса, докато не се препотвърди новия член, той е в оставка. След броени дни решението ще бъде оформено документално", обясни още Емилова за случая на Гергов.

Уронване на престижа и неспазване на политиката, уронване на авторитета на членове на БСП – това са част от мотивите за изключването на Гергов. 

Пловдивските социалисти се събраха пред централата на БСП (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според нея няма да има разцепление в пловдивската организация. Напротив, много хора са поискали да станат членове на БСП. 

"Датата на изборите трябва да бъде съобразена с епидемичната обстановка. Ние сме готови още на 28-ми да проведем изборите. Членовете на СИК трябва да стоят на по-голямо разстояние", заяви тя.

Семейното подоходно облагане за родители с доходи до 500 лв., в рамките на 800 млн.лв. преизчисляване на пенсиите – това са сред управленските приоритети на БСП. Предложенията са социални и ще помогнат за справяне с кризата – безплатни детски градини и лекарства за децата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.