За утре е обявен оранжев код за валежи в 5 области от страната

Заради обилните валежи от дъжд и сняг у нас множество входове, приземни етажи, улици и гаражи се наводниха. Зрители ни изпратиха снимки и видеа от най-пострадалите места. 

Валежите от последните дни създават опасност от разливи по големите реки у нас, показва справка в хидрометеорологичния бюлетин на НИМХ.

ВНИМАНИЕ! Опасност от наводнения у нас

 

В следващите часове вероятност от поройни наводнения има по водосборните на реките Искър, Янтра, Русенски Лом и Суха река. По-голям е рискът от разливи по средното и долното течение на Марица, реките Тунджа и Арда, и техните притоци. 

Значителни повишения на нивата се очакват и за реките Струма и Места в Югозападна България – поройни наводнения са възможни по теченията и притоците им.

Утре в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас е в сила оранжев код  за валежи. Очаква се да паднат до 50 литра на квадратен метър за денонощие.

Тежка зимна обстановка в Северозапада, проходът "Петрохан" е затворен (ВИДЕО)

Очакваме и вашите сигнали в рубриката ни ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.