На каква стойност са щетите и как са действали тримата извършители?

Стоки за хиляди левове откраднаха от два магазина в столичния квартал „Св. Троица”. Магазините се намират в търговски център, а кражбата станала в нощта срещу Ивановден.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Мъж отмъкна плик с пари от дома на пенсионерка в София (ВИДЕО)

„Извършителите са разбили магазина и са откраднали артикули и пари. Всичко е на обща стойност около 1700 лв. Когато пристигнахме на място, разбрахме, че освен моят магазин, са разбити и още обекти“, разказва потърпевшата Емилия Дженайат.

Тя добавя, че няколко дни преди кражбата видяла група хора да оглеждат магазина, без да влизат в него и това й направило сериозно впечатление. Казва, че със сигурност ще монтира охранителна система в търговския обект.

„Ние сега не работим. Когато дойдохме имаше липси за около 1500 лв. Става дума за мъжки якета, които лесно могат да бъдат изнесени“, разказва друг потърпевш – Николай Николов.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА": Поредна кражба на колела от паркинг (ВИДЕО)

На кадрите се вижда, че един от крадците се заключва в магазина на Николов, а други двама разбиват обекта, за да могат да изкарат съучастника си.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.