„Има институции, които трябва да си свършат работата”, каза още той

„В Мездра няма напрежение, има една огромна съпричастност с трагедията на това семейство. В крайна сметка и обществото трябва да знае истината”. Това заяви кметът на града Иван Аспарухов.

ЕКШЪН В МЕЗДРА: 70 души щурмуваха къщата, в която почина дете (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Не можем да бъдем управлявани от слухове. Има институции, които трябва да си свършат работата”, допълни още той.

„Майката на детето, което е извършило престъплението според версията засега, се разхожда спокойно по улиците на града”, каза Тома Томов.

Има задържан по случая със смъртта на 8-годишното дете от Мездра (ВИДЕО)

„Предполага се, че престъплението е извършено от едно наказателно неотговорно дете.  Ние не можем да го разследваме, освен да снемем обяснения пред психолог. Не можем да го обесим и да го вкараме в затвора. То обаче е основен източник на информация. Не е нужно човек да е прокурор, за да разбере, дали на детето може да му се влияе и внушава. Изразих тази претенция пред органите, жената обаче продължава да се движи свободно”, смята още той.

„Хората разбраха, че жената се движи спокойно по улиците. Допълнително се получи напрежение, когато моите хора видяха колите на бракониера”, допълни Томов.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.