Инцидентът се случи преди няколко дни

Напрежение в Мездра. Група от около 70 души се е опитала да влезе в дома на семейството, където в петък вероятно е било простреляно 8-годишното дете, намерено мъртво малко по-късно.

Пиротехника уби 8-годишно дете в Мездра (ВИДЕО)

Близките на момченцето пробвали да преодолеят кордона от жандармеристи, които охраняват района и дома на 39-годишния Димитър. Според разследващите, именно с неговата ловна пушка преди седмица е убито 8- годишното момче. Гневните хора обърнали две коли и изпочупили прозорците на къщата, в която според първоначалните данни, се намират две деца и жената, която се грижи за тях. Никой не е пострадал. Улицата е блокирана от полиция и жандармерия. 

Има задържан по случая със смъртта на 8-годишното дете от Мездра (ВИДЕО)

 

 

Има обвиняем за смъртта на детето от Мездра

Част от нападателите са установени. По информация на NOVA са задържани 5 души. Други още се издирват. А дядото на убитото дете обяснява агресията с желанието на съгражданите му истината да излезе наяве. Той осъди случилото се, но смята, че съгражданите му са били провокирани от „болката в душите си”. Според близки на загиналото дете делото „се изкривява”. Томов иска делото да се гледа по надлежния ред в Окръжна прокуратура, а не в Районна прокуратура, където в момента е преписката.

Близки и роднини на починалото 8-годишно момче излязоха на протест в Мездра (ВИДЕО)

 

 

Гешев: Разследваме детайлно случая с убитото дете в Мездра

На брифинг от прокуратурата във Враца обявиха, че е образувано досъдебно производство за хулиганство и повреждане на чуждо имущество. На място са били изпратени разследващи полицаи, които издирват участниците в действията. Те ще бъдат задържани. Ще се извърши оглед, ще се разпитат и всички свидетели. Ще се прецени срещу кои лица ще се взимат мерки за неотклонение.

 

 

Няма категорични доказателства, че погромът е предварително планиран. Дали нападателите са дошли подготвени с камъни, тепърва ще се изяснява, казват от МВР.  При посещението си на място главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов бяха категорични, че ще настояват за бързо и ефективно разследване.

 

 

8-годишното дете беше открито мъртво пред къщата в петък. Органите на реда работят по две версии. Първата е, че момчето е загинало след изстрел от неправилно съхранявано огнестрелно оръжие. Според втората версия детето е убито от пиратка. По случая бе задържан 38-годишен мъж, собственик на ловната пушка, с която се допуска, че е стреляно във фаталаната вечер. Арестуваният е баща на дете, с което жертвата играла по-рано през деня.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.