Новият президент на САЩ е израснал във Филаделфия в семейство с 4 деца

Новият президент на САЩ Джо Байдън безспорно оглавява класациите в няколко категории! На първо място той е най-възрастният президент на САЩ. Влиза в този мандат на 78 години.

Вероятно могат да се правят интересни изводи от това, че предишният най- стар президент беше всъщност Доналд Тръмп. Дали е тенденция, бъдещето ще покаже.

 

 

Ако върнем лентата назад - преди много години Байдън е сред най-младите сенатори в Съединените щати. Всъщност той научи, че е новият президент в същия ден, в който преди 48 години влиза в Сената. Така че се нарежда и сред хората с най-дълга политическа кариера. Само в Сената, като представител от Делауеър остава 36 години. Така че спокойно можем да добавим още едно „най” в неговата политическа биография на вероятно най- опитният политик, влизал някога в Белия дом като стопанин. Кандидатствал е три пъти за президент. Сега, от третия път, вратите на Белия дом се отвориха пред него.

ЖИВОТЪТ НА ДЖО БАЙДЪН: Лични трагедии, възход в кариерата и основни политически възгледи

Иначе Джо Байдън прекарва детството си в Скрантън, Филаделфия. Той е най-голямото от общо 4 деца в семейството. Когато е на 10 години, семейството му се мести в Делауеър.  

Съучениците му се подиграват за тежкото заекване. Когато се опитвал да произнесе фамилията си Байдън казвал: „Bay Bay”. 

Подигравките обаче го мотивирали. Той преборил заекването, като се изправял да говори пред публика при всяка удобна възможност.

 

Байдън е бил един от най-добрите играчи на американски футбол в католическото училище, което посещавал. Там ще остане известен със своите 16 тъчдауна. Играел е с номер 30.

Веднага след като приключва юридическото си образование, Байдън получава призовка да се включи към американските части във Виетнам. Провалят го медицинските изследвания. Оказва се, че има астма и не е годен за военна служба.

Втората му съпруга е учителка. Двамата се запознали през 1975 г. Следващите 2 години Байдън предложил на любимата си 5 пъти, преди тя да се съгласи да се оженят. Байдън и Джил Трейси Джейкъбс си казват „да” през 1977 г.

Байдън признава също, че е пристрастен към сладоледа. Не веднъж е казвал, че не пие и не пуши, но много обича сладолед.

ВСИЧКО ЗА ВСЪПВАНЕТО В ДЛЪЖНОСТ НА ДЖО БАЙДЪН ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.