Според управляващите това е инвестиция по пътя на страната ни към Еврозоната

Спор за пари в парламента. Депутатите обсъдиха и приеха доклад на временната парламентарна комисия, която трябваше да разгледа придобиването от държавата на дял от Първа инвестиционна банка. В сделката Българската банка за развитие купи над 28 милиона акции от банката, като заплати по 5 лева за акция. От БСП критикуваха, че цената не е пазарна, а управляващите контрираха, че придобиването на акции е инвестиция по пътя на страната ни към еврозоната.

„Кой е разрешил на правителството да жертва 140 млн.лева за някакви стратегически цели? Сега в баланса на ББР ще има 50 млн. загуби заради такива решения”, заяви Румен Гечев от БСП.

„Сделката е пазарна. Проведена е по всички правила, спазен е законът. Няма никакви съмнения, няма никакви притеснения. Сделката е многократно проверявана от отговорните институции както в България, така и в Европа. Не са открити абсолютно никакви нарушения”, отговори Евгения Ангелова от ГЕРБ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.