От днес започва нова акция на "Пътна полиция"

Стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на скоростта. Това съобщи главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП. По думите му от началото на годината основната причина за произшествията е несъобразената скорост главно в населените места, както и по пътищата от републиканската мрежа.

„Драстични нарушения има. Наблюдават се в населените места и по автомагистралите. Засичаме нарушители, които се движат в населени места, при ограничение 50, с над 150-160 км в час. Това е опасно и безразсъдно поведение на пътя”, посочи Крушарски. 

"Пътна полиция" започва нова акция (ВИДЕО)

Миналата седмица КАТ е провела подобна акция, при която освен за скоростта, се е следяло и за неправоспособни водачи, наличие на задължителна „Гражданска отговорност”, както и за употреба на алкохол и наркотични вещества при управление на МПС. Проверени са над 37 хиляди моторни превозни средства и повече от 44 хиляди участници в движението.

За по-малко от седмица са констатирани над 1400 нарушения от водачи, които не са използвали обезопасителни системи – колани или каски. 

 

 

53-ма шофьори са заловени зад волана под въздействието на наркотици. 142-ма от проверените пък се качили в автомобилите след употреба на алкохол. Хванати са и 197 души без книжки.

АКЦИЯ НА КАТ: Допълнителни екипи на пътя заради застудяването

Само за изминалата година шофьорите, карали със скорост над разрушената, са 1 милион. За изминалата седмица пък, когато се проведе акция "Скорост" в малките населени места, нарушителите са над 22 700.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си